KONCERT DUETA „DUO DOCEMENTE“

Gradske vesti

Ustanova za negovanje kulture „Srem“ organizuje koncert dueta „DUO DOCEMENTE“ u petak, 19. aprila, sa početkom od 19 časova u Galeriji „Lazar Vozarević“.

„Duo Docemente“ čine Marijana Đuknić, sopran, i Nikola Đorđević, gitara, umetnici iz Niša. Ovog puta, na drugom u nizu koncerata koji su posvećeni klasičnoj gitari, a koji će se tokom narednih meseci nastaviti u Galeriji „Lazar Vozarević“, publika će imati prilike da čuje dela španskih i latino-američkih kompozitora.
Ulaz je besplatan.

Program nastupa:
Joaquin Rodrígo (1901-1999)

Seis canciónes
En Jerez de la Frontera
Adela
De ronda
Heitor Villa-Lobos (1887-1959)
Bachianas Brasileiras No. 5
Samba-Classico
Giuseppe Verdi (1813-1901)
Elena
Mexican folk song
Mi sueño (transcr. N. Đorđević)
Agustin Barrios (1885-1944)
Choro de saudade
Luigi Boccherini (1743-1805)
Introduction et fandango
Fernando Obradors (1897-1945)
Con el Vito (transcr. N. Đorđević)
El Molondron
Manuel De Falla (1876-1946)
Siete canciónes populares Españolas
El paño moruno
Seguidilla murciana
Asturiana
Jota
Nana
Canción
Polo
Antonio Carlos Jobim (1927-1994)
One Note Samba
The Girl from Ipanema

Marijana Davinić je završila Fakultet Umetnosti u Nišu u klasi prof. Katarine Simonović Ivanković sa najvišim ocenama i kao nosilac stipendije „Dositeja“. Nikola Đorđević muzičko obrazovanje stiče u Nišu, u Muzičkoj školi u klasi profesora Marka Lazarevića, a zatim na Fakultetu umetnosti u klasi profesora Miloša Janjića.

Duo je imao nekoliko zapaženih nastupa kao što su Noć muzeja, Svetski dan muzike i Novogodišnji koncerti na Univerzitetu u Nišu. Nakon završenih studija saradnja se nastavlja i odžali su nekoliko celovečernjih koncerata u Nišu, Vrnjačkoj banji, Trsteniku, Aleksincu, Prokuplju… Deo su muzičkog programa na umetničkim izložbama u niškim galerijama. Učestvovali su na renomiranim takmičenjima kao kamerni sastav na Guitar artu u Beogradu i Festivalu gitare u Plevenu (Bugarska) gde su osvojili visoke nagrade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *