ODRŽANA GRADSKA “PAŽLJIVKOVA SMOTRA”

Gradske vesti

U Sremskoj Mitrovici, održana je trodnevna Gradska “Pažljivkova smotra”, takmičenje u kojem je učestvovalo po devet četvoročlanih ekipa u tri kategorije. Takmičarske ekipe su sastavljene od dece koja su ostvarila najbolje rezultate na školskim smotrama, a kategorije su deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola.

“Pažljivkova smotra” je projekat Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova koji za cilj ima unapređenje znanja, odnosno upoznavanje dece sa saobraćajnim pravilima, kako bi bili što pažljiviji i bezbedniji učesnici u saobraćaju i kao pešaci, i biciklisti, i posle kao vozači.

Lokalni moderatori, koordinatori i tehnička lica su uspešno sproveli ovu akciju i u našem gradu, uz podršku Gradske uprave za saobraćaj, Gradske uprave za obrazovanje i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja koji je obezbedio kompletnu logistiku, majice za sve učesnike i nagrade u vidu jednodnevnog izleta za najuspešnije.

Krajnji cilj “Pažljivkove smotre” nije samo pobeda na takmičenju, nego upoznavanje što većeg broja dece sa pravilima ponašanja u saobraćaju, i to u predivnoj atmosferi koju su na gradskoj smotri upotpunili i mnogobrojni navijači.

Najuspešniji prvaci su bili “Zmajevci”, a najbolja ekipa učenika drugog razreda je ekipa “Trivini đaci” iz škole “T.V. Lebarnik” iz Laćarka. U kategoriji predškolaca najuspešnija je bila ekipa “Bubamare” iz istoimenog vrtića.

U narednom periodu očekuje se i “Pažljivkova predstava” i biciklistički poligon u našem gradu, i niz akcija koje za cilj imaju unapređenje znanja i bezbednosti dece i mladih u saobraćaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *