ODRŽANO REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA SA SMETNJAMA U RAZVOJU I INVALIDITETOM

Gradske vesti

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” u Sremskoj Mitrovici bila je domaćin 24. po redu Republičkog takmičenja učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, u znanju i veštinama za područje rada poljoprivreda, obrazovnog profila cvećar-vrtlar. Ovo značajno takmičenje organizovano je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i Grada Sremska Mitrovica.

Natasa Selić Stanković, zamenica predsednice Zajednice škola za decu sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, istakla je značaj ovog takmičenja kao podrške specifičnoj populaciji: „Ovo je jedno u nizu takmičenja srednjih stručnih škola, očekujemo da će učenici obrazovnog profila cvećar-vrtlar zaista pokazati znanja i veštine. ŠOSO „Radivoj Popović” i Grad Sremska Mitrovica pokazali su se još jednom kao dobri domaćini. Sve ovo održava se u cilju promocije obrazovanja i podrške mladima sa smetnjama u razvoju, pokazujući im da jesu deo društva i da brinemo o njima.”

Takmičenje je bila prilika da učesnici ne samo pokažu svoje veštine, već i da upoznaju naš grad i posete znamenitosti poput Carske palate.”

Na takmičenju su učestvovali učenici sedam obrazovnih ustanova iz različitih delova zemlje. Pored škole domaćina, to su bile Srednja zanatska škola iz Beograda, ŠOSO „Bratstvo” iz Bečeja, ŠOSO „Jelena Majstorović” iz Zaječara, ŠOSO „Mara Mandić” iz Pančeva, ŠOSO sa domom „Sveti Sava” iz Umke, Specijalna škola sa domom učenika „Bubanj” iz Niša i Osnovna i srednja škola „Dr Svetomir Bojanin” iz Subotice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *