MITROVAČKI ROMI PROSLAVLJAJU ĐURĐEVDAN. POSETIO IH JE NOSILAC LISTE “ALEKSANDAR VUČIĆ – SREMSKA MITROVICA SUTRA” BRANISLAV NEDIMOVIĆ

Gradske vesti

U sremskomitrovačkom naselju Jalija đurđevdansko jutro započelo je veselo, uz trubače. Okićeni cvećem, uz igru i pesmu, mitrovački Romi ispraćeni su do gradske plaže, kako bi tradicionalnim kupanjem u reci Savi, prizvali zdravu i uspešnu godinu. 

Ovo naselje u kome žive pretežno Romi, posetio je i nosilac liste „Aleksandar Vučić Sremska Mitrovica sutra“ Branislav Nedimović sa svojim saradnicima, koji  je tom prilikom izjavio da  danas nije dan za politiku i poželeo je srećnu slavu svima koji slave  Đurđevdan.

“Danas nije dan za politiku, danas je dan kad svima koji slave Uskrs i svima koji slave Đurđevdan želim da čestitam ovaj praznik. Ja sam odrastao i sa Dževadom i sa Suadom i sa Tajkom, igrao se sa njima. Mi se dugo godina znamo, a da ne pričam o Redži, Redža je institucija ovde. Danas smo zajedno ovde i na plaži, bili smo u njihovom naselju, danas su ukrštene zastave srpske i romske zajednice i zadovoljstvo je biti sa njima. Ovi ljudi su dobri ljudi, uvek odani Mitrovici, odani Srbiji, a naš posao je samo da gledamo i slušamo njih i da kad prođu dani veselja da počnemo zajedno da radimo”, rekao je Nedimović”.

Naši sugrađani Romi svoju slavu proslavljaju zahvalni i uz skromne želje.

“Mi smo najbogatiji ljudi, svi ovde imamo petoro šestoro dece i svi smo složni. Ja čestitam svima Đurđevdan i neka svi budu živi i zdravi”, rekao je Redžep Alimanović i dodao da se posebno zahvaljuje Branislavu Nedimoviću, koga kako kaže, smatra svojim.

“Ja i Nedimović se jako dugo, dugo poznajemo, još kad nije bio ministar. Još kad je živeo ovde u Pejtonu, mi smo bili dobri. Ovo je velika čast, kad ministar dođe, pa nama je to jako drago i lepo”, rekao je Alimanović.  

Nakon kupanja, usledio je povrtak kućama i čekanje gostiju, uz piće, pečenje i kolače, kako red za slavu i nalaže. Svima koji slave Đurđevdan kolektiv Gradske M televizije želi srećnu slavu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *