OTKRIVENI SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJI

Gradske vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su, prilikom kontrole saobraćaja od 1. do 6. maja, otkrili ukupno 1057 saobraćajnih prekršaja, među kojima 465 prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom, 190 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 55 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona za vreme vožnje, 16 prekršaja vozača sa probnom vozačkom dozvolom koji nisu obeležili svoje vozilo znakom „P“ sa prednje i zadnje strane vozila.

Takođe, otkriveno je i 111 prekršaja vožnje pod uticajem alkohola i pet prekršaja vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Patrola je na području Inđije zaustavila četrdesetčetvorogodišnjeg vozača „renoa“ sa 2,80 promila alkohola u organizmu i  pedesetdvogodišnjaka koji je upravljao biciklom na električni pogon sa 2,08 promila alkohola, dok je u Sremskoj Mitrovici zatekla četrdesetdvogodišnjeg vozača „forda“ sa 2,33 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija u Inđiji otkrila je tridesetšestogodišnjeg vozača „mercedesa“ pod uticajem kokaina i kanabisa, kao i četrdesetčetvorogodišnjaka koji je vozio „polo“ pozitivan na opijate.

Ovim vozačima određeno je zadržavanje nakon čega su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Iz PU Sremska Mitrovica apeluju na sve učesnike u saobraćaju a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise kako ne bi ugrozili ni svoju, ni bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *