ODRŽANE RADIONICE UDRUŽENJA “ČEPOM DO OSMEHA”

Gradske vesti

Udruženje „Čepom do osmeha-Sremska Mitrovica“ je u utorak, 21. maja održalo edukativne radionice za svoje najmlađe sugrađane.

“Pod nazivom „Čuvajmo našu planetu“ u dve radionice u OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ edukovali smo učenike o osnovnim pojmovima reciklaže i kako odgovornim ponašanjem možemo zaštiti životnu sredinu. Znatiželja, interesantna pitanja i iskrena rešenost učenika da budu naša podrška i pomoćnici u sakupljanju čepova uvek nas iznova motivišu i potvrđuju da radimo dobru i humanu stvar. Neizostavan deo radionica bilo je i slaganje mozaika od plastičnih čepova. Mališani vrtića „Stonogica“ sa velikom pažnjom su slušali o tome koliko je važno biti pažljiv prema svim svojim drugarima. Kod dece je važno razvijati empatiju i
toleranciju. Čovek je društveno biće, a značaj inkluzije se najiskrenije i najlakše shvata u najranijem dobu. Iz višegodišnjeg iskustva u radu sa decom sa smetnjama u razvoju, znamo da kreativno likovno stvaralaštvo pruža deci mogućnost da ravnopravno učestvuju u sferi umetnosti, razviju svoje sposobnosti, jačaju telo i duh i dožive puni osećaj zajedništva. Tako su deca ŠOSO ”Radivoj Popović” pokazali u svojim crtežima svoje doživljaje sa temom Boje prirode”, – navodi se u saopštenju Udruženja.

Ućešče u radionicama uzelo je ukupno 200 dece. Radionice su podržale Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Grada Sremska Mitrovica i Gradska uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica.

Udruženje „Čepom do osmeha-Sremska Mitrovica“ bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. Sakupljeno je 1400t plastičnih čepova i obezbeđeneo 86 pomagala. U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *