“OTVORENI DAN” U KASARNI “BOŠKO PALKOVLJEVIĆ PINKI” U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Otvoreni dan u kasarni “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, ove godine, izazvao je veliko interesovanje Mitrovčana. Cilj manifestacije je promovisanja vojnog poziva, ali i upoznavanje sa životom i radom Kopnene vojske Republike Srbije.

Posetioci su imali priliku da vide prikaz pešadijskog naoružanja i opreme, sredstava i tehnike oklopnih jedinica i prikaz sredstava i tehnike artiljerijskih jedinica. 

Kako je tom prilikom istakao potpukovnik Ivan Novičić, komadant Garnizona Sremska Mitrovica, ovo je prilika da se svi upoznaju sa životom i radom Kopnene vojske Republike Srbije. 

“Cilj manifestacije je približavanje sugrađanima, naročito deci koja dolaze iz vrtića, srednjih i osnovnih škola, da shvate da možemo da realizujemo sve aktivnosti koje su vezane za njih. Mogli su da sagledaju mogućnosti tehnike kojom raspolažemo, sa težištem na naoružanju oklopnih jedinica, zatim artiljerijsko i pešadijsko naoružanje. Istovremeno su učenici završnih razreda srednjih škola mogli da se u potpunosti informišu o narednom konkursu za dobrovoljno služenje vojnog roka”, rekao je Novičić. 

Bila je ovo prilika da se građani informišu i upoznaju sa aktivnostima u jedinicama Kopnene vojske. Podećamo, da je poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem otvoren tokom cele godine, dok je do kraja meseca otvoren konkurs za angažovanje na radnom mestu za civilna vojna lica. Sve informacije zainteresovani mogu pročitati na sajtu vojske Srbije i Minstarstva odbrane. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *