UPIS U MUZIČKU ŠKOLU TRAJE JOŠ SUTRA

Gradske vesti

Do petka, 31. maja otvoren je konkurs za upis u Muzičku školu „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici.

Kako je navedeno u saopštenju Muzičke škole, u svetu prepunom tehnologije i brzog tempa života, muzičko obrazovanje pruža deci jedinstvenu priliku za razvoj i izražavanje. Evo nekoliko razloga zašto je važno da vaša deca pohađaju muzičku školu i nauče da sviraju instrument:

  1. Kognitivni razvoj: Istraživanja pokazuju da muzika pozitivno utiče na mozak dece. Učenje sviranja instrumenta poboljšava memoriju, pažnju i sposobnost rešavanja problema.
  2. Razvoj discipline i strpljenja: Redovno vežbanje i posvećenost potrebni za savladavanje muzičkog instrumenta pomažu deci da razviju radne navike, strpljenje i disciplinu koje su korisne u svim aspektima života.
  3. Emocionalna inteligencija: Muzika je moćan alat za izražavanje emocija. Učenjem muzike, deca bolje razumeju i izražavaju svoja osećanja, što doprinosi njihovom emocionalnom razvoju i empatiji prema drugima.
  4. Socijalne veštine: Sviranje u orkestru ili bendu uči decu timskom radu, komunikaciji i saradnji. Ove veštine su ključne za uspeh u školi i kasnijem životu.
  5. Kreativnost i samopouzdanje: Muzika podstiče kreativno razmišljanje i inovaciju. Kada deca savladaju novu pesmu ili nastupaju pred publikom, njihov osećaj postignuća i samopouzdanja raste.
  6. Kulturna svest i razumevanje: Kroz muziku, deca upoznaju različite kulture i istorijske periode, što proširuje njihove vidike i razvija kulturnu svest.

Muzička škola nije samo mesto gde se uče note i akordi, već i prostor gde deca rastu, razvijaju se i otkrivaju svoje talente. Upisivanjem vašeg deteta u muzičku školu, otvarate mu vrata ka bogatom svetu muzike i mnogim životnim veštinama koje će mu koristiti u budućnosti.

Sve dodatne informacije nalaze se na linku ispod, a zainteresovani mogu doći i do škole.

dođite lično do škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *