UBEDLJIVA POBEDA KOALICIJE “ALEKSANDAR VUČIĆ – SREMSKA MITROVICA SUTRA”

Gradske vesti

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Sremskoj Mitrovici, na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, koalicija “Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra” osvojila je više od 61 odsto glasova, odnosno 39 mandata u Skupštini grada. 

Grupa građana „Grad za sve nas“ osvojila je 7.278 glasova, što je 21,09 procenata, i time obezbedila 14 mandata. Lista „Sremska Mitrovica protiv nasilja – Đorđo Đorđić – Tatjana Ljubišić – Danijel Ćetojević“ dobila je podršku 2.631 građana, odnosno 7,62 odsto, što joj je donelo pet mandata. Lista „Dr Savo Manojlović – I ja sam Mitrovica – Kreni-promeni Mlada Mitrovica“ obezbedila je tri mandata sa 2.045 glasova, odnosno 5,93 odsto. Lista „Evropska Mitrovica“ sa 210 glasova (0,61 odsto) i lista „Nada za Mitrovicu – Nova demokratska stranka Srbije“ sa 703 glasa (2,04 odsto) nisu obezbedile mandate. 

Na izborima je glasalo 34.525 birača, od kojih je više od 20 000 glasalo za listu „Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica“.

Branislav Nedimović, nosilac liste zahvalio se svima koji su glasali za listu na čijem je čelu.

„Želim da vam se zahvalim što ste danas ovde, što ste došli na ovu pobedničku konferenciju. Posle prebrojavanja svih glasova, zvanični rezultati pokazuju da je lista ‘Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra’ osvojila 61,67 % glasova, što znači 20,742 glasa i 39 mandata u skupštini grada,“ izjavio je Nedimović.

Ukupno je glasalo oko 33% glasača, dok je 859 glasova bilo nevažeće. „Ova pobeda je za nas istorijska. Nikada ranije, od 2016. godine, nismo postigli ovakav rezultat. Na prethodnim izborima 2016. godine imali smo nešto preko 50% glasova, 2020. godine 58%, a sada 62%. Mislim da ova slika govori više od bilo koje reči,, rekao je Nedimović i dodao da se zahvaljuje svim Mitrovčanima na podršci.Odgovarajući na novinarska pitanja, Nedimović je ponovo potvrdio da je on kandidat za gradonačelnika Sremske Mitrovice, kao nosilac liste kojoj su Mitrovčani dali najviše poverenja, a prva tri posla kojima će se lokalna samouprava baviti narednih dana,  jesu smanjenje cene grejanja za deset odsto, hitna smena direktora Opšte bolnice i donošenje odluke o roditelju – negovatelju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *