ODRŽAN KVIZ “AU ŠTO JE ŠKOLA ZGODNA”

Gradske vesti

Kviz za đake prvake „Au, što je škola zgodna” u organizovaciji Dečjeg odeljenja Biblioteke „Gligorije Vozarović” održan je u amfiteatru Gradskog parka gde su se učenici takmičili u znanju, veštinama i talentima.

Negujući tradicionalno prolećno druženje u formi kviza, zaposleni u našoj gradskoj biblioteci okupili su đake prvih razreda sa teritorije Grada. Kviz je već uobičajeno, bio takmičarskog karaktera, a vodile su ga  bibliotekarke Dečijeg odeljenja Mirjana Delić i Mirjana Jovanović uz saradnju svih bibliotekara i drugih kolega iz te ustanove.

Početak juna označava da je kraj školske godine blizu, a ovaj kviz bio je još jedna prilika za đake prvake da pokažu ono što su naučili tokom prvog razreda. Kviz je zabavnog karaktera u kojem deca vrlo rado učestvuju, jačaju takmičarski duh, ali uvek upoznaju i još drugara.

Dečije odeljenje mitrovačke biblioteke poklanja veliku pažnju kulturno-prosvetnom radu sa svojim najmlađim čitaocima. Žiri koji je sve pratio i ocenjivao, činile su Jovanka  Ivanić i Milka Poznanović.

Ovo je jedan od najmasovnijih programa Biblioteke „Gligorije Vozarović”. Đaci prvaci mitrovačkih osnovnih škola takmiče se u rešavanju zadataka, pevanju, recitovanju i likovnom izražavanju. Kviz je prilika da kroz igru i druženje prikažu znanje i veštine stečene u prvom razredu.

Svi koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto po kategorijama dobili su kao nagrade diplome i pohvale.

Pobednici kviza ove godine su učenici OŠ ,,Boško Palkovljević Pinki”.

Najbolji recitatori su:

  1. mesto Selena Savićević OŠ ,,Jovan Popović”
  2. mesto Milana Nakaradić OŠ ,,Sveti Sava”
  3. mesto Srefan Slatinac OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj”

Najbolji pevači (hor) su:

  1. mesto OŠ ,,Jovan Popović”
  2. mesto OŠ ,,Boško Palkovljević Pinki”
  3. mesto OŠ ,,Dobrosav Radosavljević Narod”

Najbolji likovni radovi :

  1. mesto David Doskoči OŠ „ Triva Vitasović Lebarnik”
  2. mesto Tedora Puđa OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj”
  3. mesto Sara Miljković OŠ ,,Boško Palkovljević Pinki”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *