SPORTOM DO RESOCIJALIZACIJE

Gradske vesti

Predstavljanje projekta “Football Works”, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Erasmus programa Evropske unije, održano je juče u Hotelu Srem u Sremskoj Mitrovici. Cilj je okupljanje zatvorskih ustanova i fudbalskih klubova širom Evrope, kako bi se podstakla resocijalizacija osuđenih lica kroz sport, a zvanični partner na ovom projektu je Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica. 

Vodeći partneri koji upravljaju i koordiniraju projektom su holandska Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i holandska organizacija koja okuplja veliki broj profesionalnih klubova širom Evrope. 

“Projekat podrazumeva pet faza, svaka od njih ima tri koraka. Prvi korak obuhvata održavanje fudbalskog treninga, kroz koji osuđena lica uče o jedanaest ključnih vrednosti koje promoviše ovaj program. Drugi korak su psihoedukativne radionice i u okviru trećeg koraka, to sve što su naučili, služi im u eventualnom procesu traženja posla”, rekao je o projektu Marko Čobanov, organizator programa, odnosno vaspitač u KPZ Sremska Mitrovica. 

Program traje tri godine i osim sremskomitrovačkog zatvora i fudbalskog kluba „Radnički“, učestvuju Ministarstvo pravde Holandije, holandska nevladina organizacija i dva fudbalska kluba iz pomenute zemlje, kao i iz Irske, Norveške, Nemačke i Ujedinjenog kraljevstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *