Sremskomitrovački hor „Vivak“ na Trećem međunarodnom festivalu „Pored mora, pjevati se mora“ u Herceg Novom

Gradske vesti

Nastupom dečijih horova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, završen je Treći međunarodni festival „Pored mora, pjevati se mora“, koji je u Herceg Novom organizovao Sekretarijat za kulturu i obrazovanje. Veselu družinu od preko 200 mladih pevača, meštani i gosti mogli su sresti na više scena kroz grad ge su pjevali deo svog repertoara, a centralne manifestacije održane su u parku Boka.

Na ovoj manisfestaciji dečije pesme i poruke ljubavi, mira i tolerancije učestovao je i sremskomitrovački hor Školice muzike „Vivak“. Oko dvadesetak mališana, pod dirigemtskom palicom Tamare Pajkanović, predstavilo je svoje umeće, ali i Sremsku Mitrovicu.

Učestvovali su horovi OŠ Milija Nikčević iz Nikšića, Bubamarac iz Trebinja, Vokal kids iz Pančeva, SPD Jedinstvo iz Kotora, Raspevano srce iz Vršca, Vivak iz Sremske Mitrovice, Zvjezdice iz Podgorice i domaćini, Cvrkutići iz Herceg Novog.

Prve večeri muzičkog dela Festivala predstavili su se solisti, članovi dečijih horova učesnika, odabranim pesmama kojima su osvajali bine brojnih dečijih muzičkih festivala u zemlji i regionu. Publika je uživala u nastupima Milice Petrović, Ive Urošević i Iskre Simijanović (Vokal kids), Dunje Tomić i Viktora Kerkeza (Raspevano srce), Milice Adžić, Jane Marčeta i Mine Kozeljac (Vivak), Mone Mujović, Dunje i Uroša Milačića (Zvjezdice), Nađe Milanović i Uroša Salamadije, kao i Lene Jakšić i Vesne Vučurović (Cvrkutići). Veče su magijom plesa upotpunili članovi dečijeg baletskog i šoudens ansambla KSC DiANo. Solisti su, uz plakete, na dar dobili i knjigu bajki „Prodavnica igračaka“ prof dr Sanje Crnogorac.

Centralna manifestacija bio je susret dečijih horova „Pored mora, pjevati se mora“ u okviru koje je nastupilo osam horova i predstavilo se brižljivo biranim repertoarom. esmom su, kako je i obećano, doeli radost, iskrenu dječiju sreću, rasplesali publiku i pesmom probudili „svaku hercegnovsku skalu, kulu, mimozu, morski talas… i zagrijali srca ljubavlju“.

Za uspomenu na Festival i lepo druženje, horovođama su plakete i poklone uručile predstavnice Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, Marija Radulović i Olga Pejović, a poklone u ime domaćina – hora Cvrkutići, predala je dirigentica, Lidija Ivanović.

Učesnici Festivala upoznali su i deo lepota Boke na izletu brodom kroz zaliv, sa kojeg nose lepe utiske.

Izvor:novski.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *