POKAZNA VEŽBA ŽANDARMERIJE ODUŠEVILA MITROVČANE

Gradske vesti

Specijalistička jedinica odreda Žandarmerije iz Novog Sada održala je pred Mitrovčanima, u organizaciji Grada Sremska Mitrovica, danas na Trgu Ćire Milekića i u Gradskom parku pokaznu vežbu sposobnosti.
Sunčan i topao novembarski dan u Sremskoj Mitrovici, karakterističan za ovogodišnju jesen, poslužio je pripadnicima novosadske Žandarmerije da pred velikim brojem građana održe još jednu u nizu od pokaznih vežbi sposobnosti i interaktivnim putem okupljenima približe svrhu i značaj postojanja specijalne jedinice.
Mitrovčani su pored prikaza službene opreme i vozila imali priliku da vide i učestvuju u taktičko-pokaznim vežbama, času samoodbrane i isprobaju svoje alpinističke sposobnosti.
Pored toga, demonstrirana je i jednočasovna situacija izbavljanja talaca iz autobusa, koja ima poseban značaj, jer je prvi put u čitavoj Srbiji izvedena izvan službenih prostorija, to jest na oči građana.
Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić istakao je značaj manifestacije i zahvalio se specijalističkom odredu Žandarmerije na saradnji.
– Četvrtu godinu zaredom, sada već tradicionalno, specijalistički odred žandarmerije iz Novog Sada izvodi taktično-pokaznu vežbu u Sremskoj Mitrovici u okviru Novembarskih dana. Ovom prilikom im se zahvaljujemo na izuzetnoj saradnji i mogućnosti da prikažu svoje veštine, opremu i sve ono za šta se svakodnevno obučavaju, a na šta posebno pozitivno reaguju naši najmlađi sugrađani – rekao je Jokić.

D. Dumančić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *