KAMEN TEMELJAC ZA NOVU ZGRADU ŠKOLE „JOVAN POPOVIĆ“

Gradske vesti

Pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici. Mirović je tom prilikom istakao da Pokrajina nastavlja da ulaže u poboljšanje uslova boravka dece u vojvođanskim školama.
– Zajedno smo pristupili realizaciji ovog velikog i značajnog projekta i očekujemo da za godinu i po dana dobijemo novi objekat u kome će đaci imati kvalitetne nastavne uslove – rekao je predsednik Mirović.
On je istakao da je Pokrajinska vlada, u saradnji sa lokalnim samoupravama i Kancelarijom za javna ulaganja, u protekle dve i po godine izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju škola i domova učenika širom Vojvodine, i napravila velike pomake u toj oblasti.
– Rezultati tog koodinisanog rada su već sada vidljivi. Izdvajaćemo još značajnija sredstva u te svrhe, kako bi sva deca u Vojvodini išla u dobre škole – kazao je predsednik Mirović.
Tom prilikom, predsednik Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada u proteklom periodu finansirala i značajne projekte iz oblasti saobraćaja, vodosnabdevanja i zaštite voda na teritoriji Grada Sremske Mitrovice, te najavio da će iz pokrajinskog budžeta biti obezbeđena sredstva i za II, poslednju, fazu radova na izgradnji OŠ „Jovan Popović“.
Nakon izgradnje nove škole u Mačvanskoj Mitrovici, Grad Sremska Mitrovica uz podršku Pokrajinske vlade realizuje još jednu značajnu investiciju. Prema rečima mitrovačkog gradonačelnika, izgradnjom nove zgrade Osnovne škole „Jovan Popović“ lokalna samouprava pokazuje da joj je ulaganje u u obrazovanje prioritet.
Osnovnu školu „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici trenutno pohađa 850 učenika kaže direktor škole Slobodan Stojilković, a zgrada nove škole će moći da primi do hiljadu učenika.
Za I fazu radova na izgradnji novog objekta, Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 63 miliona dinara, a Grad Sremska Mitrovica 18 miliona dinara.
Prva faza obuhvata izgradnju betonske konstrukcije, dok će u drugoj fazi doći do postavljanja stolarije, uvođenja instalacija, uređenja fasade i samo opremanje škole. Kompletna investicija je vredna oko 300 miliona dinara, zajedno je finansiraju Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinska vlada, a useljenje učenika u novu školu očekuje se 2020. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *