ODELJENJE VEŠERAJA U MITROVAČKOJ BOLNII BOGATIJE ZA JOŠ JEDNU VEŠ MAŠINU

Gradske vesti

Zahvaljujući donaciji Ambasade Kraljevine Norveške Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici bogatija je za industrijsku veš mašinu, čijom upotrebom biće omogućen stalni proces  pranja  veša, što je za mitrovačku  bolnicu od velikog značaja.

Tim povodom sremskomitrovačku bolnicu posetili su predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, Grupe 484, sremskog Karitasa i Centra za socijalni rad Sremska Mitrovica.

U odseku vešeraja, mesečno se, u proseku, opere oko 30 tona bolničkog veša, a na godišnjem nivou ta količina je između 350 i 400 tona. Zahvaljujući Karitasu, Centru za socijani rad i Grupi 484, sredstva za veš mašinu u iznosu od oko dva miliona dinara, obezbedila je Ambasada Norveške u Srbiji.

Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica zadovoljna je saradnjom sa predstavnicima sremskog Karitasa, ističući da donacija Opštoj bolnici nije jedina pomoć organizacijama i ustanova u gradu kraj Save.  

Kapacitet  mašine je 28 kilograma veša i njenom upotrebom biće omogućen stalni proces  pranja  veša, što je za mitrovačku bolnicu od velikog značaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *