TRANSPARENTNOST U RADU POKRAJINSKE ADMINISTRACIJE

Gradske vesti

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević ocenila je danas, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare, da je i u ovoj, kao i u prethodne dve i po godine koliko je prošlo od formiranja aktuelne Pokrajinske vlade, obezbeđena potpuna transparentnost i maksimalna javnost u radu pokrajinske administracije.
Uz želju da i narednu godinu obeleži dobra saradnja sa medijima, Miloševićeva je podsetila da je uloga države u sistemu javnog informisanja determinisana Zakonom o javnom informisanju i drugim pratećim propisima i da isključuje bilo kakvo mešanje u njihovu uređivačku politiku, što je i trajno opredeljenje Pokrajinske vlade. U istom okviru je definisana i podrška sistemu javnog informisanja koja, kako je rekla, ide u tri pravca.
-Prvi pravac je gradnja nove zgrade Radio-Televizije Vojvodine, koju je započela upravo ova Pokrajinska vlada i koja će, sasvim sigurno, biti završena do kraja naredne godine – precizirala je Miloševićeva.
Drugi pravac je direktna i kontinuirana podrška za 22 lista na osam manjinskih jezika, čiji osnivači su nacionalni saveti nacionalnih manjina koja je, sa 264 miliona dinara u 2016. povećana na 278 miliona u ovoj, odnosno, na 312 miliona dinara koliko je za to planirano u budžetu za 2019.
-Najzad, treći pravac naše podrške vojvođanskom sistemu javnog informisanja jeste projektno sufinansiranje, gde smo izdvajanja od jedva 15 miliona zatečenih u budžetu za 2016. povećali na oko 68 miliona u prošloj i na nešto više od 70 miliona u ovoj godini. Tako je i broj podržanih projekata, sa 83 u 2016. povećan na 216 u ovoj godini- dodala je ona.
Taj nivo podrške projektnom sufinansiranju će, prema rečima Dragane Milošević, biti zadržan i u predstojećoj, 2019. godini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *