PAŽLJIVKOVA PRAVILA ZA MITROVAČKE PRVAKE

Gradske vesti

Osnovnu školu „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici poslednjeg radnog dana u prvom polugodištu posetili su predstavnici Grada i prvacima podelili knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju”.

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije već nekoliko godina sprovodi ovu vrstu kampanje unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju. Jedna od akcija je i podela knjiga – brošura učenicima prvih razreda osnovnih škola.

-Knjiga je koncipirana tako da se deca od najranijeg uzrasta uče o pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju bez obzira da li su pešaci, biciklisti ili putnici u putničkim vozilima. Prema zvaničnim podacima, u zadnjih pet godina Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije je na teritoriji Sremske Mitrovice zabeležila 56 saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici bila deca, a jedno dete je izgubilo život. Cilj Nacionalne strategije za bezbednost saobraćaja, koji je usvojila Vlada Republike Srbije, a taj cilj je preslikan i u Strategiju bezbednosti za Sremsku Mitrovicu iz te oblasti do 2020. godine, jeste da nemamo ni jedno dete koje je izgubilo život u saobraćaju. Kako bi to postigli moramo puno da radimo sa decom, zbog toga su ovakve kampanje i akcije veoma bitne jer mi deci dajemo korisne savete kako da se ponašaju u saobraćaju i budu što bezbedniji – rekao je Miroslav Jovanović načelnik Gradske uprave za sabraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *