USPEŠNA GODINA ZA MITROVAČKE KOMUNALIJE

Gradske vesti

JKP „Komunalije” realizovalo je sve aktivnosti predviđene godišnjim planom i programom za 2018. godinu. Godina bila je veoma radna i uspešna za ovo preduzeće, ocenio je direktor Radoslav Jevremović.

Komunalije su kupile nov kamion za prikupljanje i odvoz otpada i multifunkcionalno vozilo koje služi za čišćenje i pranje ulica prvenstveno, a može se koristiti za košenje i otapanje leda sa trotoara.

Sektor zelenila je ove godine vršilo ozelenjavanje, dopunu sadnog materijala i sanaciju na velikom broju lokacija. U rekonstruisanoj Ulici Vuka Karadžića posađeno je 80 sadnica judinog drveta i hibiskusa, čime je centralni deo grada dobio potpuno novi izgled.

-Velika novina u našem preduzeću, koja nosi i veće obaveze i organizaciju radnih zadataka, jeste preuzimanje upravljanja nad dva prigradska groblja, Laćarak i Mačvanska Mitrovica, kao i seoskim grobljem u Kuzminu. U narednom periodu u planu je i preuzimanje seoskih grobalja – istakao je Jevremović. 

JKP „Komunalije” uporedo sa vršenjem osnovne delatnosti, prikupljanje, odvoz i deponovanje otpada, nastoji da dalje promoviše i unapredi primarnu separaciju i reciklažu otpada. Ove godine dodeljene su plave kante za separaciju otpada individualnim domaćinstvima u Naselju Aleja, čime se sistem za primarnu separaciju, uspostavljen 2015. godine dalje širi i unapređuje. 

Jedna od veoma zapaženih akcija, jeste i postavljanje posuda i vrećica za uklanjanje i odlaganje izmeta kućnih ljubimaca, na 10 lokacija u gradu, čime se pristupilo rešavanju jednog od velikih problema higijene, zaštite zdravlja i bezbednosti stanovnika, te se podstaklo savesno i odgovorno ponašanje vlasnika.

-U narednoj godini naše preduzeće nastavlja da radi ustaljenim planom i programom, sa tendencijom unapređenja poslovanja kao i stepena zadovoljstva sugrađana – na kraju je izjavio Jevremović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *