USKORO POSTAVLJANJE KONTEJNERA ZA ODLAGANJE ŽIVOTINJSKOG OTPADA U LAĆARKU

Gradske vesti

U prostorijama Mesne zajednice Laćarak danas je održan sastanak povodom neadekvatnog odlaganja životinjskog otpada. Bilo je reči i o prevenciji od afričke kuge i drugih zaraza. Sastanku je prisustvovao načelnik Gradske uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović. 

Veterinarski inspektor Sava Ćirić navodi da inspekcija uglavnom izlazi na teren po prijavi, ali da se jako mali broj nesavesnih poljoprivrednika kazni, s obzirom na to da poskidaju ušne markice sa uginulih životinja. Zbog toga veterinarska inspekcija podržava ovakav vid rešavanja problema.

Laćarak je selo sa velikim brojem stočara, a do sada nisu imali stočne jame za odlaganje uginule stoke. Poljoprivrednici smatraju da će svakodnevno organizovano odlaganje životinjskoj otpada doprineti tome da više ne moraju da strahuju od pojave afričke kuge i drugih zaraza.

Očekivanja su da će se sa organizovanim odvozom uginulih životinja krenuti za nekih mesec dana, a do postavljanja kontejnera na lokaciji između Laćarka i Martinaca, potrebno je infrastrukturno urediti tu lokaciju.

Podsetimo, za fizičko lice koje bude uhvaćeno prilikom odlaganja životinjskog otpada na lokaciju koja nije za to predviđena određena je novčana kazna u iznosu od 5.000 dinara, za pravno lice 100.000, a za preduzetnike 75.000 dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *