OBUKA ZA PRIJAVU SEZONACA

Gradske vesti

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je održana obuka na temu angažovanja sezonskih radnika u poljoprivredi. Organizatori ovog sastanka su NALED, GIZ i mitrovačka Agencija za ruralni razvoj. 

Naime, NALED uz podršku Nemačke razvojne saradnje GIZ, i u saradnji sa resornim ministarstvima sprovodi projekat „Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika u poljoprivredi“ u realizaciju projekta su aktivno uključene i lokalne samouprave, u kojima su formirani servisni centri za podršku poslodavcima iz oblasti poljoprivrede.

U okviru projekta organizuju se obuke za korišćenje portala www.sezonskiradnici.gov.rs namenjene prvenstveno zaposlenima u servisnim centrima i poslodavcima.

Obuka je pored lica angažovanih u servisnim centrima, namenjena i poljoprivrednicima koji upošljavaju sezonske radnike na svojim posedima.

Na današnjoj obuci poslodavci su bili u prilici da se upoznaju sa pravnim okvirom novog sistema za angažovanje sezonskih radnika, kao i sa popunjavanjem online prijava radnika putem e-portala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *