POKRAJINA FINANSIRA NABAVKU MEDICINSKE OPREME

Zdravlje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 1,4 milijarde dinara, za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme, kao i ugovore za infrastrukturna ulaganja predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini.

Dvadeset četiri zdravstvene ustanove opremljene su novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima, hirurškim instrumentima, sterilizatorima, monitorima, operacionim stolovima, novim krevetima i drugom nemedicinskom opremom.

-Nabavkom nove opreme zdravstveni sistem je dodatno unapređen i modernizovan, rešene su liste čekanja, omogućeno je uvođenje novih dijagnostičkih procedura, a uslovi rada i boravka pacijenta u bolnicama znatno su poboljšani – izjavio je predsednik Mirović. Za protekle tri godine, dodao je on, uradili smo mnogo, ali ovaj posao nije završen.

-Cilj nam je kompletna rekonstrukcija zdravstvenog sistema, i razvijanje reginalonih bolnica. Nastavićemo da investiramo u oblast zdravstva, kako bi sistem bio što efikasniji – istakao je predsednik Mirović.

Novina je, kako je rekao, delovanje i Kancelarije za javna ulaganja koja priprema rekonstrukciju više bolnica u AP Vojvodini, i klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine.

Ovom prilikom predsednik Mirović najavio je otvaranje Opšte bolnice u Pančevu krajem aprila i početak izgradnje B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine u drugoj polovini godine.

Nastavljamo šta smo započeli pre tri godine, a to je svrsihodno ulaganje u zdravstveni sistem AP Vojvoodine, u koji, 30 godina, gotovo da nije ulagano, naglasio je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

-Veliki smo posao uradili, ali su veliki zadaci pred nama. Naš cilj je pomoći svim građanima AP Vojvodine kojima je zdravstvena pomoć neophodna. Bez zdravog čoveka ne možemo u budućnost – izjavio je sekretar Gojković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *