KAJAKAŠI VALA USPEŠNI U NOVOJ TAKMIČARSKOJ SEZONI

Sport

Kup Srbije u kajaku sprintu za kategorije kadeta, juniora i seniora održan je u Beogradu na regatnoj stazi na Adi Ciganliji i trajao je od petka, 19. aprila, do subote, 20. aprila. Prvog dana takmičenja veslane su kvalifikacione trke, a narednog dana B i A finala u disciplinama jednoseda.

Sremskomitrovački klub “Val” je nastupio sa dvanaest takmičara koji su osvojili čak osam medalja, od kojih je tri zlatnog, dve srebrnog i tri bronzanog sjaja. Uz kajakaše su bili treneri Nenad Kosijer i Igor Došen.


U konkurenciji kadeta, odličan je bio Aleksandar Jovanović osvojivši dve medalje. U trci na petstotina metara Aleksandar je osvojio zlatnu medalju, a u sprintu na dvestotine metara stigao je do srebra.

Među juniorkama dominantne su bile članice “Vala” Anastazija Bajuk i Olivera Mihajlović. Anastazija je trijumfovala u sprintu na dvestotine metara, dok je na dužoj distanci od petstotina metara osvojila srebro. Olivera je bila najbolja na petstotina metara, dok je na dvestotina metara stigla do bronzanog odličja.

Seniorka Marija Dostanić potvrdila je kvalitet osvojivši bronzanu medalju u jednosedu na dvestotine metara, dok je isto odličje pripalo Bojanu Zdelaru na hiljadu metara.

Kup je ujedno predstavljao i prvu izbornu kontrolu za predstojeća međunarodna takmičenja, a „Valovi“ osvajači medalja potvrdili su svoja mesta u reprezentaciji. 

Dan pošto je na Adi Ciganliji završen Kup Srbije održano je i pojedinačno Prvenstvo Srbije na 5000 metara gde je Bojan Zdelar osvojio srebrno odličje u konkurenciji seniora.

Pored osvajača medalja na ovim takmičenjima zapažen nastup imali su i Dimitrije Stojšić, Stefan Vrdoljak, Petar Milković, Luka Kojović, Jovan Radmanović, Ognjen Nježić i Marko Mihajlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *