MANIFESTACIJA POSVEĆENA GLJIVAMA – KONZUMNIM I LEKOVITIM

Gradske vesti

Udruženje gljivara “Lisičarka” iz Sremske Mitrovice, u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Centrom za kulturu Sirmijumart, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Grada Sremska Mitrovica, po drugi put organizuje međunarodnu gastro manifestaciju na kojoj se promoviše konzumacija, uzgoj i prerada gljiva.

Manifestacija “GLjIVE KAO HRANA I LEK” se održava na Trgu Ćire Milekića u subotu 24. avgusta. Svečano otvaranje je u 17 časova, a na štandovima će se predstaviti prerađivači gljiva i lekovitog bilja iz cele Srbije kao i gosti iz Mikološkog saveza Grčke, Slovenije, Hrvatske, Italije, Makedonije, Bugarske, BiH i Crne Gore. Gosti će spremiti svoje specijalitete od gljiva koje će poslužiti građanima na trgu.

Na trgu će biti postavljena izložba samoniklih vrsta gljiva Fruške gore, kao i foto izložba gljiva Srbije.

U okviru manifestacije u 18 časova u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ biće organizovano predavanje na temu “Lekovitost gljiva”- prof. dr Maja Karaman, i “Kako uzgajati gljive u stanu”.

Ovakva manifestacija je jedinstvena u Srbiji, zato pozivamo sve građane da bar jedan dan zakorače u čarobni svet gljiva i posete manifestaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *