Međunarodno takmičenje tonskih snimaka „Taktons“ od 6. do 9. novembra

Zabava

Međunarodno takmičenje tonskih snimaka „Taktons“, koje po sedamnaesti put organizuje Radio-televizija Vojvodine, biće održano od 6. do 9. novembra 2019. godine u novosadskom Studiju M.

Ove godine se u takmičarskoj selekciji nalazi 99 snimaka, u šesnaest kategorija.

Svečano otvaranje „Taktonsa“ zakazano je za sredu, 6. novembar, u 18 časova, kada će biti upriličen koncert „Akustične skulpture Labat SVAR-OMFAL Svetlost središta“.

U okviru „Taktonsa“ biće održana izložba profesionalne audio-opreme, na kojoj će posetioci imati priliku da vide najnovija dostignuća audio-tehnike. Svoje proizvode predstaviće renomirani proizvođači iz te oblasti. Izložba će biti otvorena 6. novembra od 10 časova, a trajaće do 9. novembra.

U četiri dana, osim takmičenja i izložbe, biće održana Naučno-stručna konferencija u okviru koje će biti i predavanja na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka i u Studiju M.

Jedan od sadržaja ovogodišnjeg takmičenja biće premijerno javno slušanje inserata iz prve sezone binauralne, 3D radio-drame „Kosingas“.

Proglašenje pobednika i dodela priznanja najuspešnijim takmičarima je 9. novembra od 12 časova.

Da podsetimo, Međunarodno takmičenje tonskih snimaka „Taktons“ održava se svake druge godine, počev od 1983, u organizaciji Radio-televizije Vojvodine. RTV je bila domaćin najboljim radijskim i televizijskim ton-majsorima u regionu i šire, svetski poznatim proizvođačima i distributerima audio-opreme, kao i mnogobrojnim stručnjacima iz akustike i audio-tehnike.

Ove godine članovi međunarodnog žirija koji dolaze iz svih zemalja učesnica Taktonsa biraće najbolje snimke u šesnaest kategorija.

Cilj takmičenja je da se stekne uvid u kreativna ostvarenja na polju snimanja zvuka u protekle dve godine i obezbedi profesionalno vrednovanje tehničkog kvaliteta zvučnih zapisa na osnovu unapred, jedinstveno definisanih subjektivnih i objektivnih parametara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *