POKRAJINSKA VLADA: KONTINUIRANA DOBRA SARADNJA SA MEDIJIMA

Kultura

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević ocenila je danas, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare, da je i u ovoj, kao i u prethodne tri i po godine, koliko je prošlo od formiranja aktuelne Pokrajinske vlade sa predsednikom Igorom Mirovićem na čelu, obezbeđena kontinuirana podrška medijima, kao i izuzetna saradnja.

Uz želju da tako bude i naredne godine, Miloševićeva je podsetila da je od početka rada aktuelne Pokrajinske vlade, tačnije od 2016. godine, pružana snažna finansijska podrška medijskim kućama i da je to jedno od njenih trajnih opredeljenja.

Dragana Milošević je istakla da je direktna i kontinuirana finansijska podrška za 22 lista na osam manjinskih jezika čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, sa 264 miliona dinara povećana tokom 2019. godine na 312 miliona. Ona je dodala da su i izdvajanja putem projektnog sufinansiranja povećana sa 15 na 70 miliona dinara u ovoj godini, što govori u prilog činjenici da se posebno vodi računa o 300 medija, koliko ih ima na teritoriji Vojvodine. O njima će, kako je naglasila, Pokrajinska vlada i nadalje na ovaj način brinuti. Taj nivo podrške projektnom sufinansiranju, prema njenim rečima, biće zadržan i u predstojećoj, 2020. godini.

„Moram da napomenem da je problem jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku – „Dnevnika“ – rešen i da je on opstao“, istakla je Dragana Milošević i sa ponosom dodala da je i nova zgrada Radio-televizije Vojvodine, čiju je izgradnju započela upravo ova Pokrajinska vlada – završena, iako je prošlo 20 godina od njenog brutalnog rušenja tokom NATO agresije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *