U MITROVAČKOJ BOLNICI TOKOM AKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA PREGLEDANO 3000 PACIJENATA

Zdravlje

Po preporuci Ministarstva zdravlja i u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica za vikend su organizovani besplatni preventivni pregledi i to kardiološki pregledi (EKG i merenje krvnog pritiska), ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize tumor markeri – PSA.

Bolnica je i za ovu akciju obezbedila dovoljan broj lekara i medicinskih sestara i tehničara za rad sa pacijentima, kako bi svi koji dođu i bili pregledani.

Sa pacijentima je radilo šes lekara specijalista, dva biohemičara, 12 medicinskih sestara/tehničara i dva službenika, a akcijom su koordinirali glavna sestra bolničke poliklinike Verica Volarević i direktor bolnice dr Živko Vrcelj.

-Ovo je 18. akcija po redu u kojoj učestvuje mitrovačka bolnica. S obzirom na činjenicu da se redovnim nedeljnim akcijama odaziva veliki broj građana, nesumnjivo je, da pokretanje same akcije od strane Ministarstva zdravlja daje očekivane rezultate, jer je u našoj ustanovi, od samog početka održavanja akcija, preko 3000 pacijenata iskoristilo mogućnost i priliku da obavi preglede. Tako je i danas veliki broj naših sugrađana pokazao zainteresovanost za akciju, jer željenu proveru zdravstvenog stanja mogu obaviti bez zakazivanja i zdravstvene kartice – rekao je direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj i dodao da se očekuje da ovakve akcije budu u planu i za narednu godinu, po već ustaljenoj formi.

U ovonedeljnoj akciji obavljeno je ukupno 199 pregleda i analiza, od toga 74 kardiološka, 64 UZ abdomena i urađena je 61 laboratorijska analiza –tumor markeri prostate.

Pored Opšte bolnice Sremska Mitrovica, danas su svoja vrata otvorili i domovi zdravlja u Sremskoj Mitrovici, Šidu, Rumi, Irigu i Inđiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *