MINISTAR UDOVIČIĆ: SREMSKA MITROVICA JE GRAD SPORTA

Gradske vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Sremsku Mitrovicu i sa predstavnicima lokalne samouprave i sportskim funkcionerima otvoreno i sadržajno razgovarao o važnosti stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. Poklone u vidu sportske opreme i rekvizita dobili su Rukometni klub “Srem” i Odbojkaški klub “Prvi tempo”.

Udovičić se prvo u Sportskom centru “Pinki” družio sa članovima Rukometnog kluba „Srem“, kojima je uručio sportsku opremu i razgovarao sa njima o takmičarskim ciljevima, izazovima i planovima u životu i karijeri.

Poseta je nastavljena u Osnovnoj školi “Sveti Sava“, čijih 697 učenika će od danas moći da koristi vredan komplet opreme i rekvizita za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručima, španere, mrežu za odbojku i 40 lopti za četiri kolektivna sporta.

U fiskulturnoj sali ministar se upoznao i sa omladinskim pogonom Odbojkaškog kluba “Prvi tempo“, koji je počeo kao školska sekcija, a danas je to izuzetno organizovan i uspešan klub i takođe ih obradovao kompletom sportske opreme.

-Veoma mi je drago da sam ponovo u Sremskoj Mitrovici, rasadniku mladih i ambicioznih sportista, čija imena ostaju upisana u anale sporta ne samo Sremske Mitrovice, već i Srbije. Ovo je sredina koja prepoznaje važnost sporta i upravo zbog toga, uređenje sportskih terena predstavlja prioritet u radu čelnih ljudi grada, o čemu smo danas i razgovarali. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima, da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate – istakao je Udovičić.

Da je Sremska Mitrovica grad sporta potvrđuje i činjenica da se godišnje iz gradske kase izdvoji oko 100 miliona dinara za sport i rekreaciju, izjavio je sremskomitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader.

Osim promovisanja sporta i zdravog načina života cilj Ministarstva je da se što više mladih uključi u školski sport, koji treba da bude besplatan za svu decu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *