U SREMSKOJ MITROVICI NEMA NOVOOBOLELIH OD COVID -19, SEDAM MITROVČANA IZLEČENO

Gradske vesti

Jutros u 5 časova završen je najduži policijski čas do sada, koji je uveden sa ciljem suzbijanja virusa Covid-19. Dobra vest je da tokom protekla četiri dana na teritoriji Grada nema novoobolelih od virusa korona, a kako je za Gradsku M televiziju potvrdio Branislav Nedimović, član Republičkog štaba za vanredne situacije, sedam Mitrovčana je izlečeno, a ukupan broj obolelih je 14. U toku prethodna 84 sata Call centar imao je 64 poziva građana.

Broj obolelih od Covid 19 infekcije u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 100, a u Opštoj bolnici u Pančevu 144 pacijenata.

Od toga, u KCV je na mehaničku ventilaciju priključeno sedam, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U isto vreme, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za obolele sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 165, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 40 pacijenata.

U protekla 84 sata ulice Sremske Mitrovice bile su puste, a meru zabrane kretanja prekršilo je osam Mitrovčana. Prema odluci Vlade Republike Srbije mere suzbijanja virusa Covid – 19 će se u narednom periodu postepeno ublažavati,  pa će tako policijski čas trajati kraće, stariji od 65 godina će moći u šetnju tri puta nedeljno, zanatlije će moći da otvore svoje radnje, a od sutra će biti otvorene i pijace. Kako će izgledati naredni vikend ostaje nam da vidimo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *