GRADSKA IZBORNA KOMISIJA PONOVO POČELA SA RADOM, LOKALNI IZBORI 21.JUNA

IZBORI 2020.

Izborna komisija Grada Sremska Mitrovica obaveštava javnost da je na svojoj sednici održanoj dana 11. maja donela rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za odbornike Skupštine Grada Sremska Mitrovica koji su raspisani za 21. jun.

Na istoj sednici Izborna komisija donela je i odluku kojom su obrasci za podnošenje izborne liste usklađeni sa novim datumom izbora. Usklađeni obrasci su dostupni na internet prezentaciji Grada Sremska Mitrovica u okviru banera „izbori 2020” u padajućem meniju „Gradska izborna komisija” i u sedištu Izborne komisije.

Sve izborne liste koje su proglašene do 16. marta 2020. godine, tj. do donošenja Rešenja o prekidu svih izbornih radnji kao i sve izjave birača da podržavaju izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine Grada Sremska Mitrovica na obrascu SGSM-5, a koje su overene na propisan način do donošenja Rešenja o prekidu svih izbornih radnji i svi obrasci utvrđeni u skladu sa Odlukom o obrascima za sprovođenje postupka izbora za odbornike Skupštine Grada Sremska Mitrovica raspisane za 26. 04. 2020. godine broj 013-2/2020-I-IK  od 04. 03. 2020. godine (SGSM-1, SGSM-2, SGSM-3, SGSM-4, SGSM-5 i SGSM-b) a koji su popunjeni na propisan način do donošenja Rešenja o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike Skupštine Grada Sremska Mitrovica raspisanih za 26. april 2020. godine, tj. do 16. marta 2020. godine, smatraće se važećim u nastavku izbornog postupka za izbore koji su u skladu sa Odlukom o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština („Sl. glasnik PC” bp. 68/2020), raspisani za 21. jun 2020. godine.

U skladu sa izmenama Zakona o lokalnim izborima obaveštava se javnost da se overa izjava birača koji podržavaju izbornu listu pored overe kod javnog beležnika može vršiti i pred ovlašćenim overivačima gradske uprave grada Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *