PRIVODI SE KRAJU DRUGA FAZA RADOVA U MAČVANSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Radnici JKP Vodovod Sremska Mitrovica završavaju drugu fazu radova na obnovi vodovodne mreže u Mačvanskoj Mitrovici. Od kraja februara, kada su radovi počeli, do sada je na trasi dugoj oko 500 metara zamenjen stari cevovod novim polietilenskim. Rekonstruisano je jedno čvorište, izrađen muljni ispust i povezani su kućni priključci na novu distributivnu mrežu. U toku je kompletna rekonstrukcija šahta u kojem je smešteno čvorište, veoma važno mesto u vodovodnim instalacijama. Ono povezuje cevovod sa mačvanske strane sa onim na sremskoj, ispod reke Save. Ovi radovi obuhvataju zamenu starih ventila i drugih pripadajućih elemenata koji su u funkciji bezmalo pola veka.

Realizacija ovog posla prolongirana je u vreme proglašenja vanrednog stanja na teritoriji cele zemlje, tako da je i dinamika radova pomerena u odnosu na plan. Istovremeno, sam nastavak posla zavisiće od vremenskih uslova, pa nije moguće precizno odrediti njegov završetak. U narednom periodu predviđeni su radovi prema kanalu Bogaz i starom groblju u Mačvanskoj Mitrovici.

Da podsetimo, obnova vodovodnih instalacija u Mačvanskoj Mitrovici deo je projekta rekonstrukcije Ulice Mačvanski kej kojom je još predviđeno postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije. Nakon toga će biti urađen potpuno novi trotoar, kao i sama saobraćajnica. Sa ciljem unapređenja kvaliteta vodosnabdevanja u pogledu redovne isporuke vode za piće i odgovarajućeg pritiska u mreži, sremskomitrovački “Vodovod” se priključio projektu kojim Grad Sremska Mitrovica rešava infrastrukturne probleme u svim, pa i u ovom delu Grada. Procenjena vrednost ovih radova je oko 10 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *