NEDELJA CRVENOG KRSTA

Zdravlje

Povodom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju Crvenog krsta Vojvodine, izrazivši veliku zahvalanost aktivistima te organizacije na doprinosu borbi protiv virusa kovid 19.

„Crveni krst Vojvodine pokazao je u ovom kriznom momentu koliko je značajan rad te organizacije, i stoga će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava njen rad i aktivnosti jer je to obaveza svih nas prema misiji koju ta organizacija obavlja. Opravdali ste svoju misiju i dali primer drugima“, kazao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je preko Crvenog krsta Vojvodine isporučila ukupno 32.670 paketa medicinskim radnicima, radnicama u ustanovama socijalne zaštite sa nižim zaradama, Savezu invalida rada Vojvodine i izbeglim prognanim i raseljenim porodicama.

Pokrajinska vlada izdvojila je i 7,9 miliona dinara kao pomoć za 12 narodnih kuhinja u AP Vojvodini.

Direktor Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina istakao je da rad te organizacije i rad 1.000 volontera, koliko ih je bilo angažovano u ovoj epidemiološkoj krizi, ne bi bio moguć i efikasan bez podrške države, uputivši zahvalnost Pokrajinskoj vladi na kontinuiranoj podršci radu Crvenog krsta.

„I pored svakodnevnih aktivnosti i angažovanja tokom vanrednog stanja, pomogli smo 86.000 porodica i 106.000 pojedinaca i odgovornim ponašenjem sačuvali zdravlje svih naših aktivista i volontera jer nismo imali nijedan slučaj zaraze virusom korona“, kazao je je sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *