ULAGANJE U OBRAZOVANJE JEDAN OD PRIORITETA LISTE „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU“

IZBORI 2020.

Ulaganje u obrazovanje kao jedan od prioriteta budućeg razvoja našeg grada istaknut je u programu liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu.” Svetlana Milovanović predstavila je ovaj cilj u okviru kojeg je planirano pet projekata.

Kako je rekla Milovanović u Laćarku je ozidana škola „Triva Vitasović Lebarnik” pre 40 godina i pre 20 godina izgrađena je zgrada Medicinske škole „Draginja Nikšić”.
– Mi smo uspeli da za tri godine sagradimo dve osnovne škole, u Mačvanskoj Mitrovici „Dobrosav Radosavljević Narod“ i „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici jer nam je obrazovanje dece najvažnije. Obrazovana deca su stub svakog društva. Cilj nam je da im stvorimo što bolje uslove za rad i to od onih najmlađih, zato bih istakla objekat na koji smo vrlo ponosni, objekat vrtića „Čuperak“ u Laćarku, nov vrtić i rekonstrukciju starog objekta. Ova dva objekta će biti povezana i podmiriće potrebe dece u Laćarku. Nadam da će naši mališani u Laćarku već na jesen biti u novom objektu, odnosno u ovom renoviranom – rekla je Milovanović.

Osnovna škola „Jovan Popović” je škola budućnosti, moderna škola na koju su veoma posnosni, ističe ona i kaže da je ovo najsavremeniji objekat u regionu. Očekuje da će prvog septembra otvoriti svoja vrata za učenike i kako Milovanovićeva dodaje uradiće se i rekonstrukcija fiskulturne sale.

-Prehrambeno-šumarska i hemijska škola poznatija kao TŠC škola nalazi se u samom centru grada i prostire na skoro 10.000 kvadratnih metara, to je zaista površinski najveća škola u Mitrovici ali sagrađena je davne 1963. Tako da ćemo pristupiti potpunoj rekonstrukciji škole, i unutrašnjih prostorija, počevši od krova, fasade škole i starog, i novog dela škole, njihove fiskulturne sale koju koriste i ostala naša deca koja treniraju u gradskoj sportskim klubovima. Tako da ćemo i u tom delu grada imati jednu lepu i modernu školu – dodala je Milovanović.

Na mestu bivšeg Doma JNA biće urađen prvi Informaciono-tehnološki centar čime ćemo zaokružiti modernizaciju ovog dela grada, izgradnjom IT-centra sa svim pratećim učionicama i multifunkcionalnom salom gde će mladi provoditi svoje vreme družiti se i učiti.

Svi projekti Srpske napredne stranke imaju za cilj izgraditi bolju budućnost za našu decu, zaključila je Svetlana Milovanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *