SANACIJA KROVA VISOKE ŠKOLE „SIRMIJUM“ SREDSTVIMA POKRAJINE

Gradske vesti

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević posetio je Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici, gde se upoznao sa planiranom dinamikom radova na sanaciji krova škole, koje Sekretarijat i finansira. Prilikom posete bilo je reči i o drugim ulaganjima u ovu visokoškolsku ustanovu.

Jedina visokoškolska ustanova u Sremskoj Mitrovici obrazuje dva profila, za strukovne vaspitače i strukovne poslovne informatičare, i to na osnovnim i master studijama. Prilikom posete pokrajinskog sekretara, najviše je bilo reči o ulaganjima u ovu ustanovu, rekla je dr Gordana Mijailović, direktor Visoke škole „Sirmijum“.

O aktuelnostima u vezi sa upisom nove generacije studenata, procesu digitalizacije rada škole, kao i o daljim mogućnostima podrške putem finansiranja govorilo se, takođe, na sastanku. Jedan od zadataka nadležnih jeste modernizacija u čemu se i ogleda cilj posete, istakao je pokrajisnki sekretar Milošević.

Prethodna poseta upriličena je u aprilu 2017.godine, a glavna tema sastanka bila je sanacija krova. Upis u ovu visokoškolsku ustanovu počeo je danas, te se nadležni nadaju dobrom odzivu akademaca zahvaljujući podršci Pokrajine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *