PROGLAŠENE NAXI ZVEZDE

Zabava

Tačno u 7 sati ujutru, voditelj Naxi radija Sveta Stefanović i glavna i odgovorna urednica Naxi radija, Maja Rakovic u live uključenju u program proglasili su dobitnike ovogodišnje Naxi Zvezde u šest kategorija. Oni su: Aleksandra Radović (Pevačica godine), Sergej Ćetković (Pevač godine), “Rođeno moje” – Severina (Pesma godine), “Sarajevo 1985. – 2020.” – Crvena Jabuka (Album godine), Zdravko Čolić – Štark Arena (Koncert godine), “Nestajem s vetrom” Nevena Božović i Dušan Alagić (Muzička saradnja godine).

Pored šest kategorija u kojima su pobednike birali slušaoci, na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija dodeljene su i Naxi zvezda za izuzetan doprinos muzici i Naxi zvezda za sva vremena.

Naxi zvezda za izuzetan doprinos muzici je priznanje koja veliča stvaraoce i izvođače koji su svojom muzikom i delom obeležili decenije za nama, koje slavi muziku i skreće pažnju na važne jubileje i uspehe naših najvećih muzičkih zvezda. U godini kada proslavlja 25 godina karije, Naxi zvezda za izuzetan doprinos muzici dodeljena je Željku Samardžiću.

Naxi zvezda za sva vremena govori o bezvremenskom značaju pojedinaca, čiji je sveukupni rad postao deo nasleđa generacija. Kada je Zdravko Čolić u pitanju, ova nagrada dolazi u trenutku kada se u istoriju domaće muzike upisao kao prvi izvođač sa ovih prostora koji je održao šest uzastopnih koncerata u Areni u Beogradu. Pesme Zdravka Čolića čine samu srž Naxi radija:

– Ova nagrada potpuno zaslužno odlazi Zdravku Čoliću. Svi smo saglasni da je on istinska muzička zvezda za sva vremena. Srećni smo što smo svedoci njegovog konstantnog uspeha. Hvala mu na divnim pesmama, hitovima koji ostaju za sva vremena – istakla je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

S obzirom na situaciju sa pandemijom koronavirusa, Naxi radio ove godine neće organizovati gala ceremoniju dodele nagrada, ali će slušaoci i kompletan auditorijum u narednim danima moći da kroz društvene mreže Naxi radija isprate dodele nagrade svakom od dobitnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *