MANJE PACIJENATA U MITROVAČKOJ BOLNICI, U POSLEDNJA DVA DANA PREMINULA DVA PACIJENTA

Gradske vesti

U poslednja tri dana na teritoriji Srema trend pozitivnosti na Kovid 19 je u blagom padu. U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici zabeležena su dva smrtna slučaja, broj novoobolelih u Sremu iznosi 44, broj izlečenih je 18 a broj pacijenata koji se trenutno nalazi u Kovid centru je 65. Podaci o broju obolelih u Sremu ali i u Sremskoj Mitrovici saopšteni su na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Gradskoj kući.

Iako je  broj obolelih od virusa Kovid 19 u blagom padu,  u Kovid centru u Sremskoj Mitrovici su u protekla dva dana zabeležena dva smrtna slučaja. Oba umrla pacijenta su imala preko 75 godina starosti, bili su pozitivni na Kovid 19 i imali su pridružene bolesti. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica trenutni broj obolelih u Sremskoj Mitrovici iznosi 125, u poslednja tri dana taj broj iznosi 28, dok je broj izlečenih pacijenata u poslednja tri dana 10.

Nada Zec Petković je naglasila i da je najveći broj obolelih starosne dobi između 41 i 50 godina i da preko 60 posto obolelih čine muškarci.

Kada je reč o Opštoj bolnici Sremska Mitrovicia, u  Kovid centru trenutno je hospitalizovano 65 pacijenata, a devet pacijenata je priključeno na respirator. Bolnica radi u punom kapacitetu, opreme za rad ima dovoljno a u mitrovačko porodilište se primaju trudnice iz Šapca.

U poslednja tri dana ukupno  395 osoba sa simptomima sličnih kovid infekciji se javilo na pregled u Kovid ambulantu Doma zdravlja.

Iz lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica apeluju na sve svoje sugrađane da se odgovorno ponašaju i da se pridržavaju svih propisanih bezbednosnih mera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *