KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE VOJVODINE 31.JULA

IZBORI 2020.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor održao je danas konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula 2020. godine, osvojile poslaničke mandate u Skupštini AP Vojvodine.

Pastor je, na odvojenim sastancima u Skupštini AP Vojvodine, razgovarao sa predstavnicima Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU, Izborne liste IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, Izborne liste Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Izborne liste VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratsku Srbiju (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija, Demokratski blok), Izborne liste METLA 2020, Izborne liste ZA KRALjEVINU SRBIJU – ZA SRPSKO VOJVODSTVO (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) – Žika Gojković i Izborne liste Dr VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA.

Kako je usaglašeno, a u skladu sa Statutom Autonomne pokrajine Vojvodine i Poslanikom o radu Skupštine AP Vojvodine, prva sednica novog saziva biće održana 31. jula 2020. godine, u velikoj sali Kongresnog centra „Master“ Novosadskog sajma, sa početkom u 10 časova.

U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Skupštini AP Vojvodine i Poslovnikom o radu, na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, imenuje se generalni sekretar skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela.

Pastor je istakao da je sednicu zakazao u skladu sa obaveznim rokovima, te da će zbog epidemiološke situacije biti održana na Novosadskom sajmu, jer je zbog većeg prostora moguće primeneti sve mere prevencije i zaštite zdravlja, u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organai zdravstvenih institucija.

On je naglasio da su sastanci sa predstavnicima izbornih lista protekli konstruktivno, te da se razgovaralo o svim važnim tehničkim i proceduralnim pitanjima vezanim za održavanje prve sednice, kao i da su obavljeni načelni razgovori o kandidatima za funkcije koje se biraju na prvoj sednici, formiranju poslaničkih grupa i radnih tela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *