SAVA BEZBEDNA ZA KUPANJE

Gradske vesti

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ Sremska Mitrovica  obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje  Sremska Mitrovica 22.jula na tačkama uzorkovanja: Reka Sava –  mala plaža, reka Sava – početak plaže, reka Sava – Dispanzer. Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara  savska voda na navedenim lokalitetima odgovara zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Na osnovu preporuka za zdravstveno bezbedno kupanje trebalo bi izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi. Prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode, vršiti nadzor nad kupanjem male dece s obzirom na to da je u plićaku voda najzagađenija. Posle jake kiše i oluje ne kupati se dva, tri dana, zabraniti pristup domaćim životinjama, ne sedeti na vlažnom peski već na prostirkama.

Iz JKP Komunalije molie sugrađane da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *