BROJ OBOLELIH OD VIRUSA KORONA I DALJE U OPADANJU

Gradske vesti

Na području Sremskog okruga broj obolelih od virusa korona i dalje opada i trenutno je na ovaj virus pozitivno 290 osoba, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

U gradu na Savi broj obolelih je 119, dok je u Rumi taj broj 70. U Inđiji je na kovid-19 pozitivno 39 osoba, u Staroj Pazovi 26, u Šidu 20, dok je u Irigu i Pećincima na kovid-19 pozitivno osam osoba. U Korona centru u Sremskoj Mitrovici trenutno je hospitalizovano 111 pacijenata.

U poslednja dva dana u Sremskoj Mitrovici broj novoobolelih od korone iznosi četiri, dok je ukupan broj 119. Situacija se poboljšava i broj izlečenih je veći u odnosu na prethodnih nekoliko dana.

U kovid ambulanti je tokom ove nedelje zabeležen i manji broj obavljenih pregleda. Ukupno 317 osoba je potražilo pomoć lekara, a prema rečima Vojislava Mirnića, načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, pacijenti bi trebalo da jave u kovid ambulantu čim primete prve simptome.

Nošenje zaštitnih maski, držanje fizičke  distance, dezinfikovanje ruku i poštovanje svih ostali mera od velikog su značaja u borbi  protiv korona virusa. Iz lokalne samouprave apeluju na svoje sugrađane da budu  odgovorni kako bi svi zajedno doprineli sprečavanju širenja ove pandemije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *