U POSLEDNJA DVA DANA BEZ OBOLELIH U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Trend opadanja broja pacijenata sa simptomima kovid infekcije nastavlja se u celom Sremu. Broj uzrokovanih i testiranih na kovid infekciju u Sremskom okrugu u poslednja dva dana je 90, u G4radu Sremska Mitrovica 33 lica, od toga je za Sremski okrug urađeno 36 retestiiranja, a za Sremsku Mitrovicu šest kontrolnih testiranja.

-Broj pozitivnih tokom prethodna dva dana je pet lica za Sremski okrug i za Sremsku Mitrovicu nemamo nijedno lice pozitivno na kovid infekciju. U Sremskom okrugu 139 lica je izlečeno, odnosno oporavljeno što je potvrdila PCR dijagnostika, u Sremskoj Mitrovici taj broj je 47 lica. Iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica otpušteno je 43 lica i smatraju se izlečnim za Sremski okrug i 27 lica za Sremsku Mitrovicu u periodu od 1. do 11. avgusta. Ukupno testiranje na PCR dijagnostiku od 1. juna je 2.546, na PCR dijagnostiku za Sremsku Mitrovicu taj broj je 935 lica, što se tiče serologije 776 lica je serološki testirano i otkrivali smo status antitela odnosno IGG status antitela u krvi čoveka. Možemo da kažemo da je epidemiološka situacija kontrolisana i da je sve povoljnija – naglasila je dr Nada Zec Petković, direktorka Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Trenutno aktivno sa virusnom infekcijom kovid u Sremskom okrugu je 229 ukupno, u Sremskoj Mitrovici 81 lice, u Staroj Pazovi 23, u Rumi 54, u Inđiji 33, u Irigu 10, u Šidu 18 i u Pećincima 10.

-Jutros u 7 sati je u Opštoj bolnici 66 pacijenata koji leže na Korona odeljenju, od toga 41 pacijent je pozitivan, 11 pacijenata se nalazi u intenzivnoj nezi, od čega 10 na respiratoru. Za preostale pacijente se čekaju nalazi koji su uzeti. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da sada u poslednjih nekoliko dana imamo veći broj pacijenata koji su otpuštaju od broja koji se prima, tako da se bolest sada u Sremskom okrugu i Opštoj bolnici Sremska Mitrovica nalazi u fazi smanjivanja, čemu su svakako doprinele mere koje su lokalne samouprave sprovodile u ograničavanju broja kontakta i koje su i dalje u najvećoj meri na snazi. Bez obzira što je lepo vreme svakako je potrebno smanjiti broj kontakata jer je to najbolji put ka ovom sad trendu pada broja pacijenata koji leže u bolnici. Od prošlog izveštaj smrtnih slučajeva nema – naglasio je dr Dragan malobabić, zamenik direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Kovid ambulanta Doma zdravlja radi i dalje 24 časa i nalazi se u okviru bolničkog prijema Opšte bolnice Sremska Mitrovica. Dežura osam lekarskih timova Doma zdravlja i lekarski tim Opšte bolnice. Testiranja na zahtev i dalje se rade u Drugoj zdravstvenoj ambulanti radnim danima od 8 do 12 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *