„NE VOLIM JANUAR“ NAJLEPŠA FOTOGRAFIJA FOTO KONKURSA „MITROVICA KROZ OBJEKTIV“

Gradske vesti Kultura

U organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“ u Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici održana je prva izložba fotografija „Mitrovica kroz objektiv“. Izloženo je 20 fotografija koje su se zaslugom „lajkova“ pratilaca fejsbuk stranice Ustanove, našle u finalnom izboru za prve tri fotogafije.

Prvo mesto osvojila je Maja Ognjanović sa fotografijom „Ne volim januar“, II mesto osvojio je Radoslav Raša Galetić, sa fotografijom „Crkva Svetog Dimitrija“, dok je treće mesto pripalo Milanu Kneževiću za fotografiju „Ogledalo“.

Svih 20 učesnika dobilo je Časopis za nauku, umetnost i kuturu „Sunčani sat“, koji izdaje Ustanova za negovanje kulture „Srem“.

Dodeljena je i Specijalna nagrada, za fotografiju sa najviše „lajkova“ i nju je osvojila Jelica Radosavljević za fotografiju „Jutro na Savi“.

Mitrovica je bila inspirativna za mnoge Mitrovčane pa je na mejl adresu Ustanove stiglo je preko 60 fotografija. Žiri, u sastavu: Hristina Panić, inženjer primenjene fotografije, i Marija Vuruna, istoričar umetnosti, nije imao lak zadatak.

Dušan Drča, direktor Ustanove za negovanje kulture „Srem“, je istakao da je zadovoljan odzivom sugrađana, ali da, nažalost niko od Mitrovčana koji su mlađi od 16 godina nije učestvovao na konkursu. Za sledeću godinu u planu je održavanje istog konkursa ali sa određenim izmenama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *