NAJBOLJI MITROVAČKI SPORTISTI PUTUJU U SARAJEVO NA ZAVRŠNICU SPORTSKIH IGARA MLADIH

Gradske vesti

Pobedničku ekipu Sportskih igara mladih u takmičenju između dve vatre ugostila je gradonačelnica Svetlana Milovanović. Na prijemu u Gradskoj kući im je podelila i prigodne poklone.

-Meni je čast što sam danas u pobedničkom društvu, jer nije mali rezultat koji su oni postigli. Svi su članovi Atletskog kluba „Sirmijum”, to su naša deca od 1. do 4. razreda koji pohađaju škole u Sremskoj Mitrovici. Od 20. do 24. oktobra u Sarajevo će na regionalnom takmičenju predstavljati i naš grad i svoju državu i takmičiće se zajedno sa drugarima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na ovom takmičenju imamo još atletičare i takmičare u odbojci na pesku i želim im svima puno sreće i puno uspeha na daljim takmičenjima – istakla je gradonačelnica.

Nemanja Crnić je u ime Sportskog  saveza Grada Sremska Mitrovica takođe čestitao pobedničkoj ekipi.

-Atletičari sa univerzalni sportisti, atletika je bazični sport i dobar je osnov za dobre sportiste. Na državnom prvenstvu je bila prva i Vanja Kečić u trčanju na 60 metara i njoj čestitamo. U našoj ekipi za Sarajevo biće i dva odbojkaša na pesku koji su osvojili drugo mesto na državnom prvenstvu u Brzeću. Ono što je naš stil kao grada, što je naša odlika i što forsiramo već godinama je rad sa decom i tu posebno mesto imaju Sportske igre mladih jer želimo da podstičemo rekreativni sport među decom. Zahvaljujem se trenerima koji rade na ovom polju i na polju atletike sa decom – izjavio je Crnić.

Recimo i to da je pobednička ekipa AK „Sirmijum“ u sastavu: Vanja Kečić, Teodor Stojković, Kim Sretković, Anastasija Stanković, Lara Džever, Andrej Aćimović, Ognjen Tubić, Mihajlo Žabić, Dejan Mojsin.

Čestitke mladim sportistima i želimo im puno sreće u Sarajevu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *