RASTE BROJ OBOLELIH OD VIRUSA KORONA, U SREMU 295 OBOLELIH

Gradske vesti

Epidemiološka situacija u Sremu je i dalje nepovoljna, zaključeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situcacija Grada Sremska Mitrovica. Prema rečima dr Nade Zec Petković, direktorice mitrovačkog  Zavoda za javno zdravlje, ukupan broj zaraženih u Sremu iznosi 295, od čega  je 190 u Sremskoj Mitrovici, 41 u Inđiji, 19 u Rumi, 17 u Šidu, u Staroj Pazovi i Irigu 13 i u Pećincima dvoje pozitivnih. Iz Zavoda apeluju na sve građane da poštuju preventivne mere.

U korona centru broj hospitalizovanih pacijenata stagnira. Opšta bolnica trenutno raspolaže sa 21 respiratorom, poseduje dovoljnan broj kreveta i medicinske opreme.

Kako je istakla gradonačelnica Svetlana Milovanović, sve mere ostaju na snazi, jedino se menja radno vreme hamburgerija i kioska brze hrane, ono je od danas od 23 časa.

Zbog povećanja broja obolelih a u cilju sprečavanja širenja epidemije zarazne bolesti Kovid 19 na teritoriji Grada Sremska Mitrovica 2. novembra proglašena je vanredna situacija koja će trajati  sve dok se epidemiološka situacija ne poboljša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *