OBELEŽEN DAN ZMAJEVE ŠKOLE

Obrazovanje

U ponedeljak i utorak , 23. i 24. novembra obeležen je Dan Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ različitim aktivnostima.

-Ove godine odlučili smo da Dan škole posvetimo našem velikom naučniku, pronalazaču i piscu Mihajlu Pupinu. Učenici nižih i viših razreda su napravili izložbu likovnih i literarnih radova u holu škole na temu ovogodišnjeg motoa „Znanje su zlatne lestvice preko kojih se ide u nebesa“ ističući koliko je obrazovanje važno u životu svakog čoveka. Tim povodom nastavnica fizike je učenicima održala prezentaciju o životu i radu Mihajla Pupina.


Drugog dana obeležavanja, učenici su, uz pomoć nastavnika tehnike i tehnologije, imali priliku da iskažu svoju kreativnost i da od različitih materijala prave telefone. Učenici nižih razreda su priredili izložbu starih telefona i na taj način nas podsetili na razvoja telefona od početka njegove primene do danas. Ova izložba je upiličena u holu škole. U svečanoj sali škole je održano i predavanje o klimatskim promenama koje je realizovano u saradnji sa WWF pod nazivom „Da nam klima štima“. Tom prilikom, pred učenicima je postavljen izazov kako bi smanjili ugljenični otisak u svom domaćinstvu. U okviru obeležavanja Dana škole, učenici su pretraživali internet u potrazi na informacijama na engleskom jeziku kao i fotografijama Mihajla Pupina. Svoja saznanja su postavljali na Padlet aplikaciju u Gugl učionici. Takođe, prezentacije o velikom naučniku urađene i na nemačkom jeziku. Niži razredi su osmišljavali nove društvenih igre u kojima su uživali i podsetili se života i rada našeg velikog dečijeg pesnika Jovana Jovanovića Zmaja čije ime nosi naša škola.
Sve aktivnosti su zabeležene fotografijama i sprovedene su u skladu sa epidemiološkom situacijom – reči su Slavice Bobić i Maja Grujičić, koordinatorke za kulturnu i javnu delatnost škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *