U POSLEDNJA 24 ČASA U SREMU REGISTROVANO 139 NOVOOBOLELIH LICA OD VIRUSA KORONA

Gradske vesti

Epidemiološka situacija u Sremu i dalje je vanredna, istakla je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici dr Nada Zec Petković, direktorka mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dodavši da je poslednjih dana primećena stabilizacija broja novoobolelih.

Na području Srema, trenutno je 4585 aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa, a u poslednja 24 časa registrovano ih je 139.

U Sremskoj Mitrovici tokom jučerašnjeg dana registrovano je 56 novoobolelih, u Staroj Pazovi 20, u Rumi 17, u Inđiji 2, u Irigu 3, u Šidu 10, u Pećincima 31. Ukupan broj obolelih u Sremskoj Mitrovici je 1116, u Staroj Pazovi 866, u Rumi 1142, u Inđiji 582, u Irigu 111, u Šidu 322 i u Pećincima 446.

Situacija je i dalje najnepovoljnija u Rumi i Pećincima.

Prema rečima zamenika direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, dr Dragana Malobabića, u Korona centru, sa jučerašnjim danom, nalaze se 223 pacijenta. Od tog broja, registrovano je 172 pozitivne osobe, a 22 osobe su na respiratorima. Ukupno 29 osoba negativnih na korona virus, ali sa upalom pluća  je na internom odeljenju.

U Kovid ambulanti mitrovačkog Doma zdravlja, prema rečima dr Adila Elhaga, broj testiranja i dalje se kreće oko 300, od čega su uglavnom dve trećine kontrolni pregledi. Ipak, situacija je, kaže, i dalje teška.

Tokom proteklog vikenda, prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, nije bilo kršenja propisanih mera, a inspekcija je redovno bila na terenu.

Ipak, nadležni apeluju na građane da se ponašaju u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, poštuju propisane mere i tako čuvaju svoje živote.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *