PINKIJEVCI OSVOJILI PUT NA KRF

Obrazovanje

Maša Ilić, Kristina Krstić, Nana Panić, Irena Panić, Anja Gršić i Tamara Petković učenice su Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Sremske Mitrovice koje su osvojile prvu nagradu za kompoziciju, na  međunarodnom konkursu „Moja otadžbina Srbija“, osvojivši putovanje na Krf u trajanju od 15 dana. Ove talentovane devojčice su nam otkrile da im je za nastanak pobedničke kompozicije inspiracija bio Prvi svetski rat.

Pored prve nagrade za kompoziciju, učenici  Mihajlo Novaković i Iva Lukić nagrađeni su za likovne radove na istom konkursu.

Negujući duh pravoslavlja na časovima verske nastave, Pinkijevci već nekoliko godina unazad koriste najstariji pravoslavni dečiji časopis za decu  „Svetosavsko zvonce“. Takođe,  u okviru veronauke velik deo posvećuju i spskoj duhovnoj muzici, pa tako u okviru nastave postoji i muzička sekcija koju vodi nastavnica Aleksandra Garunović. Na svu, kako kaže „svoju decu“ je veoma ponosna.

U narednom periodu u planu je snimanje spota za pobedničku kompoziciju, a ovim talentovanim mitrovačkim đacima smeše se i novi konkursi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *