SEKRETAR BASTA O VAŽNIM PROJEKTIMA ZA RAZVOJ SPORTA U INĐIJI

Sport

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta razgovarao je, u okviru posete Inđiji, sa predsednikom Opštine Vladimirom Gakom i sa predstavnicima sportskih organizacija o daljoj saradnji Pokrajine i ove lokalne samouprave na stvaranju što boljih uslova za razvoj sistema sporta, o ulasku što većeg broja dece u taj sistem i daljim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

„Opštinu Inđija možemo pohvaliti kao jednu od najaktivnijih u Vojvodini. Reč je o lokalnoj samoupravi koja je u prethodne četiri godine realizovala preko 85 odsto projekata u oblasti sporta za koje je konkurisala. Resorni sekretarijat je u pomenutom periodu uložio blizu 18 miliona dinara u ovu opštinu, a cilj nam je da nastavimo u pravcu afirmacije i razvoja sporta“, istakao je Basta i izrazio nadu da će budžet u sportu rasti.

On je podsetio na to da smo u godini virusa korona, koja je izuzetno teška za sve, ali da sportisti uvek, i u najtežim vremenima, umeju da daju najbolji deo sebe. Zato se i u narednom periodu, kako je rekao, od naših sportista očekuju odlični rezultati, a ni podrška neće izostati.

Basta je naveo da je resorni sekretarijat u 2021. godini raspisao pet konkursa u oblasti sporta i sportske infrastrukture, vrednih ukupno 72 miliona dinara. Istakao je i da se nada da će u drugoj polovini godine rebalansom biti izdvojeno još više sredstava za ove namene.

„Ulagaćemo u školsku infrastrukturu i u školski sport i obezbedićemo najbolje uslove“, poručio je Basta i naglasio da će takav zajednički odnos sigurno dovesti do odličnih rezultata naših sportista i u Inđiji i u celoj Vojvodini.

Predsednik Opštine Vladimir Gak istakao je da je zahvaljujući ovoj odličnoj saradnji do danas mnogo toga urađeno na infrastrukturnim projektima u oblasti sporta u ovoj opštini. Izrazio je uverenje da će u partnerskom odnosu sa Pokrajinskom vladom ova lokalna samouprava i dalje ići putem uspešne realizacije novih planiranih objekata.

„Do sada je potpuno rekonstruisana fiskulturna sala Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Inđiji, kao i sportski tereni pri osnovnim školama u Maradiku i Beški. Potpisan je i ugovor za rekonstrukciju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dr Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu. Ono o čemu smo posebno razgovarali i što je za Inđiju danas najvažnije jeste potpuna rekonstrukcija sportskog terena kod OŠ „ Petar Kočić“, istakao je Vladimir Gak. On je rekao da Opština očekuje podršku Pokrajine u realizaciji ovog projekta, i da je u toku izrada dokumentacije sa kojom će konkurisati kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Gak je naveo da je danas okvirno dogovoreno da bi planirani odnos sredstava uloženih u ovaj projekat, od strane Pokrajine i Opštine, bio po pedeset odsto. Podsetio je da je budžet za sport u ovoj sremskoj opštini 175 miliona dinara, što dovoljno govori o tome koliko je Inđija opredeljena za razvoj sporta, omladine i zdravog načina života građana.

Predsednik Opštine zahvalio je pokrajinskom sekretaru za sport na današnjoj poseti, idejama i planovima koji, kako je naglasio, predstavljaju i novi podsticaj da se unaprede aktivnosti u sportu i da omladina bude što više uključena, što je u zajedničkom interesu.

Sekretar Basta je posetio i Savez sportova opštine Inđija, gde su mu domaćini bili predsednik Dragoljub Samardžić i generalni sekretar Ljubomir Kovačević, sa kojima je razgovarao o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima u oblasti sporta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *