DRAGANA MILOŠEVIĆ: KONTINUIRANA PODRŠKA INFORMISANJU NA JEZICIMA NACIONALNIH MANJINA

Kultura

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uručila je ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti, vredne 312 miliona dinara.

Zahvaljujući se na korektnom i profesionalnom radu, sekretar Milošević je istakla da informisanje na jezicima nacionalnih manjina jeste jedan od najznačajanijih prioriteta Pokrajinske vlade i u prethodne četiri godine, od kada je aktuelni saziv Pokrajinske vlade, ova sredstva su uvećana sa 264 miliona na 312, sa željom i tendencijom da ona budu još viša.

Kako je navela sekretar Dragana Milošević i ove su, kao i prethodnih godina, uručeni ugovori za 22 lista koje izdaje devet izdavačkih kuća – Mađar So, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

Ona je precizirala da je reč o mesečnim, nedeljnim i dnevnim novinama i ovi ugovori su jedan od pokazatelja da Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata, brine o nacionalnim manjinama i očuvanju njihovog identiteta, odnosno, jezika, pisma i kulture uopšte. Zato, istakla je Miloševićeva, Pokrajinska vlada jeste iskren partner i prijatelj u kontinuranom radu listova nacionalnih zajednica-nacionalnih manjina i njihovih nacionalnih saveta.

Direktorka Novinsko izdavačke ustanove „Mađar So“ Rozalija Ekres , kao i ostali predstavnici manjinskih listova zahvalili su se u ime svojih izdavačkih listova, ističući da bez podrške Pokrajinske vlade njihov opstanak bi bio ugrožen i zato upravo taj partnerski odnos države jeste veoma bitan u očuvanju nacionalnih identiteta na ovim prostorima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *