ČESTITKE PREDSTAVNIKA POKRAJINSKE VLADE POVODOM GREGORIJANSKOG USKRSA

Servisne informacije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, Vama i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, od srca čestitam predstojeći Uskrs. Želim vam da, sa radošću zbog uksrsnuća Gospodnjeg, sa kojim je uskrslo i sve najbolje u ljudima, ovaj praznik proslavite u krugu svojih porodica u miru i blagostanju. I da, vođeni upravo hrišćanskim načelima čovekoljublja, brige za svoje bližnje, međusobnog uvažavanja i sloge, zajedno prevladamo teške izazove perioda u kojem živimo i vreme koje je pred nama učinimo boljim za sve“, kaže se u čestitki predsednika Igora Mirovića.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, sekretar Dragana Milošević uputila je čestitku svim građanima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

„Danas smo uvereni više nego ranije koliko je značajno, dok traje pandemija korone, da budemo odgovorni prema sebi i jedni prema drugima i koliko je svaki život i svaki pojedinac neprocenjivo važan činilac našeg društva“, rekla je u svojoj čestitki Miloševićeva i dodala da je zato neophodno da nastavimo sa brigom o zdravlju nas i naših najbližih.

Ona je poručila da je najveći hrišćanski praznik upravo vreme da tokom narednih dana usmerimo naše misli na mir, ljubav i slogu među ljudima.

„Sa željom da zavlada spokoj u dušama, a u porodicama radost, želim da osnaženi verom i nadom u bolje sutra u ovome istrajemo“, rekla je Dragana Milošević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *