OD DANAS RADE UGOSTITELJSKI OBJEKTI I U ZATVORENOM DELU

Gradske vesti

Od danas ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade do 22 časa, uz 50 odsto popunjenosti kapaciteta, poštovanje distance od 1,5 do dva metra i bez muzike.

Na republičkom Kriznom štabu je doneta i odluka da naši građani koji žive u inostranstvu, gde su uredno vakinisani, mogu da uđu u zemlju bez ograničenja, navodeći da se očekuje da će zemlje iz kojih dolaze to isto primeniti i prema nama, odnosno uvesti recipročne mere.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je naglasio da se preranim popuštanjem mera ne sme napraviti greška i da se tome mora pristupiti sa velikim oprezom, na osnovu egzaktnih podatka zdravstvenog sistema, kliničara i ocena svih službi.

On je najavio da će se o tome razmišljati u narednom periodu, uz uverenje da će do konkretizacije doći za 15 do 20 dana.

Prema njegovim rečima, mora se još sačekati sa odlukom o otvaranju noćnih klubova i radu ugostiteljskih objekata nakon 22 časa, uz napomenu da kada budemo imali, na primer, ispod 100 novopozitivnih na dnevnom nivou, možemo da pustimo da sve normalno funkcioniše.

Takođe, Tiodorović je dodao da na Kriznom štabu nisu razmatrani drugi zahtevi o okupljanjima ili proslavama, i da i dalje važi mera da nema okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, uz poštovanje svih pravila.

On je, kada su u pitanju benefiti za one koji su vakcinisani, ponovio stav da svaka odluka o tome mora biti u skladu sa medicinskim merama, pravnim normama i u skladu sa zaštitom ljudskih prava.

Radi se na tome da i oni koji iz opravdanih razloga nisu mogli da se vakcinišu moraju da imaju određene benefite, uz negativan PCR test, objasnio je Tiodorović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *