MITROVČANI SE PRIKLJUČILI AKCIJI „ZAJEDNO ZA MLADE“, SAKUPLJAJU SE KNJIGE ZA SRPSKU DECU U DALMACIJI

Gradske vesti

Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica priključila se humanitarnoj akciji prikupljanja 1.000 ćiriličnih knjiga, novih ili očuvanih za našu decu u mestu Riđane u Dalmaciji, koju sprovodi Fondacija „Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić“, a koja će trajati do 15. juna.
Pored ćiriličnih knjiga, akcija podrazumeva i prikupljanje latiničnih srpskih klasika, pisaca poput Andrića, Nušića, lektira i slično.

U mestu Riđane podignuta je srpska kuća u kojoj će biti organizovana škola srpskog jezika u saradnji sa „Udrugom žena kosovske doline“, kako bi naša deca koja do sada nisu imala dodira sa našim pismom mogla da nauče ćirilicu i tako očuvaju srpsku kulturu i identitet.

U okviru akcije knjige se prikupljaju u fizičkom obliku, dok će za sav prikupljen iznos novčanih sredstava takođe biti kupljene knjige. Tim povodom, Kancelarija za mlade poziva sve građane da se priključe ovoj humanitarnoj akciji i doniraju knjige do 15. juna. Svi zainteresovani knjige mogu doneti u prostorije Kancelarije za mlade, koja se nalazi u Ulici Svetog Dimitrija 10, u Sremskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *